workshops

Het ontwerpen en uitvoeren van workshops voor primair – en voortgezet onderwijs waarbij een onderzoekende houding het uitgangspunt vormt.
Ik ontwikkel en begeleid educatieve programma’s voor musea en kunst- en cultuur instellingen en met grote regelmaat freelance ik voor Noordje waar ik kunst -en taalprojecten op school en in de wijk voor kinderen en jongeren van 6-16 jaar in Amsterdam Noord ontwikkel en begeleid. Daarbij ga ik regelmatig met Noordje naar het museum, waar ik de rondleiding ontwerp met in de middag een bijbehorende workshop.
12390968_10153065759998239_7479782626367546009_n

GASTDOCENTSCHAP
Mijn ervaring als beeldend kunstenaar zet ik in als gastdocent. Voor de Hogeschool in Amsterdam, de HKU (Hogeschool voor de Kunsten) in Utrecht en de ArtEZ (Hogeschool voor de Kunsten) in Enschede heb ik een lessencyclus ontwikkeld voor het opzetten van een groot kunstproject in een wijk. Met enige regelmaat vertel ik over mijn eigen werk als beeldend kunstenaar met bijpassende opdracht en of workshop. www.nynkedeinema.nl
8bbb25c5-7b7a-499c-ad5b-e1476ca12cf3

INTRODUCTIE in de DOVENWERELD met zijn GEBAREN
De wereld van doven is behoorlijk beperkt doordat wij geen gebaren kunnen en niet weten hoe we ons moeten verstaanbaar moeten maken. Bij deze training heb je een begin gemaakt om in contact te komen met een doof persoon en wat een plezier het kan zijn voor jezelf en voor een dove of slechthorende om elkaar te verstaan. Het is een prachtige taal!
Dit kan in het museum, bibliotheek etc. worden gegeven, met bijpassende gebaren.
introductie in de dovenwereld

KUNSTACADEMIE in GEBAREN
Noordjes Kunstacademie in Gebaren is speciaal voor dove en slechthorende kinderen, en kinderen met TOS. Op zaterdagen geef ik in de cursus van 10:00 tot 11:30. Deze bijzondere cursus duurt 15 lessen door het jaar heen. In februari 2022 gaan we weer van start.
Hier leren de deelnemers net als op een echte kunstacademie ook te werken met verschillende kunstvormen. Ze duiken de kunstgeschiedenis in en maken kennis met de oude meesters en hedendaagse kunstenaars. Samen werken ze toe naar een (online) expositie bij Noordje!
Kunstacademie-bewerkt