rondleidingen

RONDLEIDINGEN
Wil je meer weten over moderne en hedendaagse kunst, heb je inspiratie nodig…
Ik verzorg rondleidingen in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Het museum voor moderne en hedendaagse kunst. Ook ben ik te boeken als rondleider en museumdocent in de Oude Kerk te Amsterdam. De Oude Kerk legt verbindingen tussen erfgoed en hedendaagse kunst. En je kunt bij mij terecht voor Land Art in Flevoland.  Je kan ervaren hoe het is om rond te lopen in de kunstwerken van o.a. Marinus Boezem, Piet Slegers, Antony Gormley, Robert Morris en Richard Serra, Bob Gramsma en meer.
Al de rondleidingen zijn interactief en kunnen op maat worden gemaakt voor primair -, voortgezet -, hoger onderwijs en volwassenen.
antony_gormley-_exposure-_foto_bram_schilling_5.1700x1200

VTS
Bij de rondleidingen maak ik gebruik van Visual Thinking Strategies. VTS is een beproefde leermethode, gefundeerd in wetenschappelijk onderzoek. De aanpak leert mensen open en zonder oordeel waarnemen, onderzoeken, luisteren naar en voortbouwen op elkaar door naar kunstwerken te kijken.

Nieuwkomers
Het kijken naar kunst maakt op een toegankelijke manier verhalen los. Zo oefen je op een ontspannen en doeltreffende manier de Nederlandse taal. Elk kunstwerk dat we bekijken, nodigt uit tot het woorden vinden voor wat je ziet, de taal- en luistervaardigheid te oefenen binnen de groep en daarmee het zelfvertrouwen te vergroten.